Moezel • Rijn • Eifel • Hunsrueck
Home
  • Deutsch
  • Nederlandse
  • English

Onroerend goed service
Moezel Rijn Eifel Hunsrueck

U bezoekt ons als gast en blijft als buur.

Overigens:

Nergens anders in Duitsland schijnt de zon zo
vaak als hier, dat staat vast.

Zell, Rheinland-Pfalz
Regen
Risiko
69 %
Max.
8 °C
Min.
6 °C
 
Wetter Zell www.wetter.de

Moezel

De Moezel met haar bekende wijn- en vakantiestadjes. Stijle wijnbergen, schitterende wandelmogelijkheden langs de Moezel, nauwe hoekige straatjes met eeuwenoude bouwwerken uit verschillende stijlperiodes, vrolijke mensen, wijnkelders, kroegjes,restaurents en hotels´, sportaktiviteiten en wijnfeesten met daar bij nog ongerepte natuur, wijdse bossen, uitgestrekte glooiende landschappen, heerlijke wandelpaden, karakteristieke tradities en gebruiken, hartverwarmende gastvrijheid.

Rhine valley

“Het landschap ziet eruit alsof een reus een curiosawinkel wilde inrichten, een stuk berg als pronkkast en daarin van boven naar beneden met zijn “reuzensmaak” een enorme hoeveelheid snuisterijen heeft uitgestald.” (vrij naar Victor Hugo, 1842)
Voor steden in het Rijndal heeft de geologie van het gebied niet veel plaats overgelaten. Maar dat betekend juist dat er een gezellige sfeer heerst. Nauwe straatjes, kleine vakwerkhuisjes, marktplaatsen met oude kerken en “kinderhoofdjes” zoals vroeger. Menig idyllisch plekje zou de schilder Carl Spitzweg voor zijn schilderijen als achtergrond gebruikt kunnen hebben.
In het dal met zijn rotsen, beboste heuvels, wijnbergterrassen, kastelen en middeleeuwse stadjes zorgt de beroemde vrolijkheid van de mensen aan de rand van de Rijn en de hang naar gezelligheid voor een volle feest- en evenementenkalender. Van carnaval tot middeleeuwse spectakelstukken, allerlei soorten markten tot in de late herfst de wijnfeesten, voor de mensen aan de Rijn hoort feesten erbij.

Moezel Rijn Hunsrueck

In ieder jaargetijde en bij welk weer dan ook kan jong en oud na het werk of na pensionering genieten van de verstilde ongereptheid en geborgenheid die uitgaat van de uitgestrekte bossen, wijdse velden, verborgen beekjes en de schilderachtige oeroude voormalige boeren dorpjes. Natuur zo ver als het oog kan kijken met een blik die over dalen en heuvels tot in de Eifel rijkt. Genieten van rust en bezinning. Tot deze ongerepte natuur behoort uiteraard ook de dierenwereld. Toegegeven, zeldzame diersoorten zoals dassen, marters, wezels, wilde katten of ijsvogels zult u ook in de Hunsrueck alleen maar met heel veel geluk te zien krijgen, maar de confrontatie met reeen en herten in de Hunsrueck, de bosrijkste regio van Duitsland, is ook heden ten dagen geen uitzondering.

Voor de liefhebbers nog wat meer informatie

Zover als het oog reikt 2 miljard m² bos geplant door de Pruisen in de 19e eeuw, half met naaldbomen, half met loofbomen, overal uitkijkposten, sporen van wild. Vanaf 1000 n. Chr. onststonden in de Hunsrueck roofridderburchten, abdijen en kerken. De Hunsrueck was zendingsgebied van Kur Trier, Kur Mainz en belanstingplichtig aan Kurpfalz, Baden en Hessen-Kassel. De voorbije eeuwen hebben een levendige geschiedenis achtergelaten met veel schatten uit de toenmalige bouwkunst.
Was het 200 jaar geleden nog de beroemde roverhoofdman Schinderhannes die met z`n kompanen de omgeving onveilig maakte zo trekt de Hunsrueck heden ten dagen meer mensen aan die met hun jonge gezinnen of op oudere leeftijd deze omgeving weten de waarderen. Ondanks alle vlijt konden de vele kleine boeren bedrijfjes op kleine versnipperde grondstukken niet in het bestaan van het groeiende aantal mensen voorzien. Nood en honger waren er de oorzaak van dat duizenden mensen emigreerden naar Brasilie en Noord-Amerika en in de beginperiode van de industrialisering ook naar het Saar- en Ruhrgebied. De aanleg van spoor en wegen aan het begin van de 20e eeuw verbeterde wel de berijkbaarheid van het gebied (Hunsrückhöhenstraße 1938).
Sinds de 60 er jaren heeft de Hunsrueck volledige aansluiting bij de algemene economische ontwikkeling gevonden. Het stimuleren van het toerisme, het realiseren van bedrijventerreinen, de verbetering van de infrastructuur en de groeiende economische ontwikkeling in de omgeving van de luchthaven Frankfurt-Hahn zijn van groot belang voor de ondernemersvriendelijke Hunsrueck. Slechts weinig minuten van de belangrijkste autowegen in Europa vandaan en toch middenin een wereld van rust en kracht ligt de Hunsrueck omsloten door de Moezel, Rijn en Nahe.

De centra bieden scholen, een uitgebreid winkelbestand, goede medische voorzieningen en culturele progamma´s. Met een omvangrijk aanbod aan sportaktiviteiten en een actief verenigingsleven zijn de recreatiemogelijkheden voor groot en klein aan de Moezel schitterend. Het gezondheidsbevorderende klimaat van het middelgebergte en de bossen van de Hunsrueck hoort tot de verborgen kwaliteiten voor de Duitse toeristen. Mens en natuur zijn hier nog in harmonie met elkaar. Hier zie je nog een echte sfeer van levensvreugde, aanstekelijke vrolijkheid en onvervalste hartelijkheid.

Onroerend Goed Service Duitsland · Balduinstraße 81, D-56856 Zell (Mosel)
Telefon: +49 (0)6542 - 963 726 · Email: Onroerend Goed Service